Over ons

Over

Ons restaurant in Amsterdam

Fabio en Andrea, afkomstig uit Sardinië, kruisten elkaar voor het eerst op de hotelschool in Alghero toen ze nog maar 14 jaar oud waren. Na het afronden van hun studie gingen ze ieder hun eigen professionele weg, waarbij ze ervaring opdeden in gerenommeerde hotels en restaurants in Italië en Nederland. In 2014 bracht het lot hen samen in Amsterdam en ontstond het idee om samen te werken.

In 2021 brachten ze hun gedeelde visie tot leven door het restaurant Insieme over te nemen. De naam "Insieme", wat "samen" betekent in het Italiaans, symboliseert hun hereniging en de sterke band die hun reis heeft bepaald. Hun missie is eenvoudig: het delen van de authentieke smaken van Italië, versterkt door de invloed van hun Sardijnse erfgoed. Met diepe wortels in de rijke culinaire traditie van het eiland, is Insieme toegewijd aan het eren en behouden van de unieke delicatessen van Sardinië, het brengen van een authentiek stukje van het eiland aan iedereen die een voet zet in het etablissement. Toch biedt het restaurant ook een grote verscheidenheid aan gerechten en smaken die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Bij Insieme kunnen gasten genieten van een complete culinaire ervaring, met de aroma's en smaken van alle regio's van Italië, hoewel veel gerechten, vakkundig bereid met traditionele ingrediënten, een oprecht en soms subtiel eerbetoon zijn aan de Sardijnse culinaire cultuur.

Een onderscheidend kenmerk van het restaurant is het logo, dat een van de traditionele stempels voorstelt die in Sardinië worden gebruikt om brood te versieren voordat het wordt gebakken, een tastbaar symbool van de diepe Sardijnse wortels van het restaurant. Dit oude embleem weerspiegelt niet alleen trots en respect voor het culinaire erfgoed van het eiland, maar onderstreept ook Insieme's inzet voor het behoud en de viering van de unieke gastronomische erfenis van Sardinië. Wanneer gasten dit logo zien, worden ze aangemoedigd om zich onder te dompelen in de cultuur en authenticiteit die de essentie van Insieme bepalen.

Insieme biedt een gezellige omgeving en een gastvrije sfeer, waar traditionele Italiaanse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Het restaurant biedt plaats aan maximaal 50 zittende gasten en is ook geschikt voor groepsreserveringen en privé-evenementen met menu's op maat, zodat er voor elke gelegenheid een gedenkwaardige dinerervaring wordt geboden.

 

Restaurant Insieme geëerd als Top 10 Italiaans Restaurant in Nederland door Prestigieus Italië Magazine, 2023

Vieren van uitmuntendheid: Insieme Restaurant geëerd als Top 10 Italiaans Restaurant in Nederland door Prestigieus Italië Magazine, 2023